Herdenking 4 mei in Diemen

Op zaterdag 4 mei wordt in Diemen weer de jaarlijkse Herdenkingsbijeenkomst gehouden. De bijeenkomst begint om 19.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis van Diemen. Namens het 4 mei Comité Diemen heet voorzitter Josje Kronenberg-Heijne de aanwezigen van harte welkom.

Leerlingen van de Diemense basisscholen zullen gedichten voordragen. Ook zal burgemeester Boog een toespraak houden en kinderburgemeester Feija Bogaards houdt eveneens een voordracht. De muzikale bijdrage aan de bijeenkomst wordt dit jaar door het koor Voice Female geleverd onder begeleiding van Peter Schoenaker. Het koor zingt onder andere het volkslied.

Daarna vindt bij het monument achter het gemeentehuis de gebruikelijke kranslegging plaats. Om 20.00 uur worden er daar twee minuten stilte in acht genomen. Vervolgens zullen het gemeentebestuur, het 4 mei Comité Diemen, de Diemense veteranen, de Kinderraad, de Jongerenraad, de Historische Kring Diemen, Pink Diemen, de politieke partijen, de Scouting Diemen en overige belangstellenden kransen en bloemen bij het monument leggen. De muzikale begeleiding van deze ceremonie verzorgt de Diemer Harmonie. 

Na afloop van de herdenking kunnen aanwezigen koffie drinken in het gemeentehuis. In Theater De Omval is er vanaf 21.00 een speciale, gratis toegankelijke voorstelling die aansluit bij de Herdenking.

Eerder op de dag leggen het gemeentebestuur, leden van het 4 mei Comité Diemen en kinderen van de Diemense kinderraad kransen bij de andere vier oorlogsmonumenten in Diemen: bij Fort Diemerdam, aan de Overdiemerweg, aan de Muiderstraatweg en op Rustoord.