Hart vanTroost

Hart van Troost voor overledenen 

Op zondag 12 juli  2020 vaart het Hart van Troost door Diemen. Het Hart van Troost is een boot die haar tocht vorige week in Amsterdamse wateren is gestart. Hart van Troost is bedoeld als eerbetoon aan de overledenen van de afgelopen maanden. Het moet de nabestaanden een hart onder de riem te steken. Zij hebben door corona onder soms heel moeilijke omstandigheden afscheid moeten nemen, wat rouwen extra moeilijk maakt. Nabestaanden kunnen op het Hart van Troost een bloem met een persoonlijke boodschap achterlaten voor de persoon die zij missen. ’s Avonds wordt het Hart verlicht met honderden LED-lampjes. 

Burgemeester Boog van Diemen zal de boot, die komt vanuit Weesp, op zondagavond 12 juli om 21:30 uur aan de loswal vlakbij de Diemerbrug verwelkomen. Hij zal bij die gelegenheid ook de plek bekend maken van de herdenkingsboom die de gemeente gaat planten ter herinnering aan de overledenen in de coronaperiode. ‘In onze zorgcentra De Diem en Berkenstede waren helaas heel wat slachtoffers te betreuren, maar ook daarbuiten zijn mensen getroffen. Dat heeft veel verdriet opgeleverd, met name voor de nabestaanden die niet op een goede manier afscheid konden nemen. Door dit Hart van Troost en door straks de hartjesboom op een mooie plek te planten, zorgen we dat er gelegenheid is voor herdenking, troost en een waardig afscheid.’

In Diemen vaart de boot over de Weespertrekvaart tussen beide bruggen tot ongeveer 23:00 uur. De route van de boot is live te volgen op: www.hartvantroost.nl. Op deze site kunnen mensen gratis een bloem aanvragen tot en met 11 juli 2020, 12:00 uur. Deze wordt dan op het Hart gelegd.
Hart van Troost