Winnaars fotowedstrijd bekend

De kinderraad van het schooljaar 2019-2020 organiseerde in juni 2020 een fotowedstrijd voor kinderen in Diemen van 6 t/m 12 jaar. ‘Zet jouw favoriete plek in Diemen op de foto’ was de oproep. En dat deden ze. Maar liefst 27 kinderen stuurden hun mooiste foto in voor de categorieën ‘In het groen’ of ‘In je eigen buurt’. Allemaal bedankt voor het insturen van de prachtige foto’s.

Er waren zoveel mooie foto’s dat het voor de jury best lastig was om de prijswinnaars te kiezen. Juryleden burgemeester Erik Boog, kinderburgemeester Emilie van Mens en fotograaf Gerrit Alink kozen voor de foto’s van Emilie, Amadeo, Jitse en Evy. Zij krijgen een oorkonde en een mooi cadeau. Voor de nummers één is dat een tablet, voor de nummers twee een polaroidcamera. Van harte gefeliciteerd!

Categorie: In het groen
Emilie op haar favoriete plek in De DiemEerste Prijs: Emilie, 7 jaar
Jouw favoriete plek in Diemen: De Diem.
Waarom is dit jouw favoriete plek in Diemen? “Omdat het de laatste dagen zo lekker warm is, ga ik het liefst in de Diem zwemmen. Soms doen we dat ook in de avond om even af te koelen. Ik vind het fijn om daar te zwemmen omdat ik er dichtbij woon. En we kunnen er makkelijk op de fiets heen! Het is een mooie plek in de natuur. En de schaapjes die er zijn vind ik ook heel leuk.”
Juryrapport: Deze foto in selfie-stijl viel de jury meteen op. Emilie heeft zichzelf duidelijk op de foto gezet en ook heel goed de omgeving in beeld gebracht. De mooie natuur, het mooie kleurgebruik van het groen en het blauw, de gezelligheid en de goede compositie maken dat de jury deze foto de eerste prijs geeft.

Amedeo heeft als favoriete plek De weiland driehoekTweede prijs: Amadeo, 6 jaar
Jouw favoriete plek in Diemen: De weilanddriehoek.
Waarom is dit jouw favoriete plek in Diemen? “Dit is een plek waar ik vaak met mijn vader, moeder, broertje en zusje naar toe ga. We gaan dan wandelen en nemen een oude wortel mee voor de paarden die we Joki en Jet hebben genoemd. Ik vind deze plek mooi, omdat het zo rustig is en toch zo dichtbij huis.”
Juryrapport: Een mooie foto van de ‘levende’ natuur op een wat minder bekende plek in Diemen. De jury viel de goede compositie van de foto op, waarbij je oog door de roestige platen op de grond naar boven toe getrokken wordt, naar de paarden en het weiland. Ook de combinatie van de roestige kleur met het bruin van het paard en de donkere wolkenlucht vindt de jury erg mooi.
 

Categorie: In je eigen buurt
Jitse fotografeert het grasveld naast het honkbalveld in Plantage de SniepEerste prijs: Jitse, 10 jaar
Jouw favoriete plek in Diemen: Plantage de Sniep, grasveldje naast honkbalveld.
Waarom is dit jouw favoriete plek in Diemen? “Mijn favoriete plek bij mij in de buurt is onze zelfgebouwde hut. We spelen hier veel met alle kinderen uit de buurt. We hebben veel pallets gekregen van buren. Ook hebben we heitjes voor een karweitje gedaan om spijkers te kopen. We zijn begonnen met bouwen toen we door corona niet naar school mochten. Hier kunnen we bouwen en spelen en het is heel gezellig met alle kinderen uit de buurt.”
Juryrapport: De jury vindt dit een mooie foto met een bijzondere sfeer door de kleuren en het riet. De verschillende lijnen en vormen van de hutten, het blauwe bootje en het riet in de achtergrond maken dit een interessante foto waar veel op gebeurt, ondanks dat er geen mensen op staan. Heel knap gedaan, vindt de jury.
 

Evy fotografeert het rode lange pad langs het water van Diemen naar AmsterdamTweede prijs: Evy, 12 jaar
Jouw favoriete plek in Diemen: Bij het rode lange pad langs het water van Diemen naar Amsterdam.
Waarom is dit jouw favoriete plek in Diemen? “Ik vind het lekker om hier heeeel hard te fietsen op m’n racefiets.”
Juryrapport: Een heel herkenbaar stukje Diemen, op een bijzondere manier op de foto gezet. De jury vindt het mooi gedaan met de plas water op de voorgrond, de weerspiegeling en de verre doorkijk. Ook leuk dat er in zo’n drukke omgeving vlak naast de weg toch een favoriete plek in Diemen verborgen zit, met veel water en groen.