Aanvraag papier en plastic container

Bewoners laagbouwwoningen

We willen in Diemen het afval nog beter gaan scheiden. Zo zorgen we er samen voor dat de hoeveelheid restafval omlaag gaat. Om daarbij een handje te helpen kunnen bewoners van laagbouwwoningen nu al gratis een eigen container aanvragen voor papier en karton en voor plastic, blik en drankkartons.

Door de coronacrisis heeft de uitvoering van het Afvalplan 2020 voor een deel vertraging opgelopen. Bovendien zitten de ondergrondse containers voor papier en PBD juist nu vaak vol. Niet zo gek, want door de coronacrisis werken veel mensen thuis, worden meer spullen online besteld en wordt er ook veel geklust, opgeruimd en getuinierd. Daarom kunnen bewoners van laagbouwwoningen nu al gratis een eigen container aanvragen voor papier en karton en voor PBD.

Aanvragen

De containers zijn beschikbaar in verschillende maten. Ze zijn te bekijken in de hal van het gemeentehuis.

Aanvragen van een papier- en/of PBD-container kan online via afval.diemen.nl of telefonisch via het Klant Contact Centrum (020) 31 44 888. Iedere tiende aanvrager krijgt bij de aflevering van de container een leuke attentie.

Meer informatie over afvalscheiden en het afvalplan is te vinden op afval.diemen.nl. Daar staat ook alle informatie over wanneer de containers worden afgeleverd en de inzameling start.