Fotowedstrijd kinderraad "Jouw favoriete plek in Diemen"

Doe mee met de fotowedstrijd van de kinderraad! En win een tablet of een polaroidcamera!

De kinderraad 2019-2020 organiseert een fotowedstrijd met als thema “Jouw favoriete plek in Diemen”. De fotowedstrijd is voor alle kinderen van 6 t/m 12 jaar die in Diemen wonen. Er zijn twee categorieën: in het groen en in je eigen buurt. In elke categorie zijn er mooie prijzen te winnen: een tablet voor de nummer 1 en een polaroidcamera voor de nummer 2. De fotowedstrijd loopt t/m 3 juli. Een vakjury beoordeelt de inzendingen en kiest in elke categorie twee winnende foto’s. De winnaars worden in de week van 6 juli bekend gemaakt. Dus pak een camera of telefoon en ga op zoek naar jouw favoriete plek! Vraag wel eerst aan je ouders of je mee mag doen.

In het groenVogelweide Diemen speelplek kinderen

 

Hoe doe je mee?

Maak een foto van je favoriete plek in Diemen. Dit kan in het groen zijn, of in je eigen buurt. Tip: maak je een foto waar mensen op staan, vraag of ze dat wel willen!

Stuur je foto uiterlijk 3 juli naar info@diemen.nl met als onderwerp "FOTOWEDSTRIJD' en in de mail de volgende informatie:
• Je naam
• Je leeftijd
• In welke categorie je meedoet (in het groen of in je eigen buurt)
• Welke plek op de foto staat
• Waarom dit jouw favoriete plek in Diemen is
• Toestemming voor het gebruik van jouw foto door gemeente Diemen voor publicitaire doeleinden
• Toestemming van eventuele personen op de foto voor het verspreiden en publiceren van jouw foto

Hoe worden de winnaars gekozen?

Een vakjury beoordeelt de inzendingen en kiest in elke categorie twee winnaars; een nummer 1 en een nummer 2. De vakjury bestaat uit burgemeester Erik Boog, kinderburgemeester Emilie van Mens en een professionele fotograaf. De winnaars worden in de week van 6 juli bekend gemaakt. Ook zal er communicatie zijn over de fotowedstrijd en de winnaars, onder andere in de krant Diemer Nieuws.

Waarom deze fotowedstrijd?

Omdat Diemen groeit en verandert wil de Kinderraad graag weten welke plekken kinderen in Diemen belangrijk vinden. Zodat deze plekken bewaard kunnen blijven voor de toekomst!

De kinderraad bestaat uit kinderen uit groep 7 en/of groep 8 van elke basisschool in Diemen. Elke basisschool mag twee kinderen leveren. Zij praten over belangrijke onderwerpen voor kinderen in Diemen en zij oefenen invloed uit op de lokale politiek. Meer informatie over de kinderraad vind je op deze pagina.

Kijk hier een filmpje van de kinderraad over de fotowedstrijd.