Reportage Dodenherdenking 4 mei vanaf 19.00

Reportage Dodenherdenking 4 mei vanaf 19.00 uur te zien

De Dodenherdenking in Diemen heeft dit jaar wegens de coronamaatregelen niet de gebruikelijke vorm. Er vindt 4 mei overdag een zeer bescheiden ceremonie zonder publiek plaats. Een kleine afvaardiging van het college van B&W en het comité Diemen 1940-1945 legt kransen bij het monument achter het gemeentehuis. Daar kan helaas geen publiek bij aanwezig zijn. De overige kransen en bloemen die normaal gesproken gelegd worden, zullen door de gemeente neergelegd worden bij het monument.

Van de korte plechtigheid en ook van de toespraken van burgemeester Boog en de voorzitter van het Comité Diemen 1940-1945, mevr. Kronenberg, wordt een videoregistratie gemaakt. Deze is 4 mei vanaf 19:00 uur te zien via de website van Studio DMN (www.studiodmn.nl) en via de communicatiekanalen van de gemeente.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft alle professionele en amateur blazers van Nederland opgeroepen om om 19:58.30 uur, voorafgaand aan de twee minuten stilte, het Taptoesignaal mee te spelen vanuit huis. Verder is de uitnodiging om na de twee minuten stilte het Wilhelmus thuis mee te zingen. De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam wordt zoals ieder jaar live uitgezonden door de NOS. In navolging van het Nationaal Comité heeft burgemeester Boog de inwoners van Diemen opgeroepen om op 4 mei de Nederlandse vlag de gehele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers. Op 5 mei hangt de vlag dan de hele dag in top.