Theater de Omval krijgt steun van provincie en gemeente

Met een bijdrage uit het noodfonds van de provincie Noord-Holland, aangevuld door de gemeente Diemen, krijgt Theater de Omval financiële steun om de Covid-19 crisis door te komen

De provincie heeft met de gemeenten besproken welke instellingen ondersteuning kunnen gebruiken. Door de bundeling van krachten kunnen gemeenten en provincie 100 instellingen verspreid over de hele provincie steunen om de Covid-19 crisis door te komen.

Voor Theater de Omval is een bijdrage uit het noodfonds vastgesteld van 88.400 euro. De gemeente draagt 47.600 euro bij. 

Jeroen Klaasse, wethouder Kunst en Cultuur: “We zijn heel blij dat de provincie onze voordracht om Theater de Omval een bijdrage te verlenen uit het noodfonds heeft overgenomen. Met de door de gemeente beschikbaar gestelde aanvulling van 35% van het totaal geschatte verlies voor De Omval als gevolg van de coronacrisis, werd de bijdrage uit het provinciale noodfonds mogelijk. Een belangrijke steun voor het theater om dit moeilijke jaar door te komen.”