Brede HOED Team wordt Sociaal Team Diemen

Per 1 januari 2021 gaat het Brede HOED Team verder onder de naam Sociaal Team Diemen. Het team werkt, net als diverse andere diensten, in het gebouw van De Brede HOED. Die gelijkenis in namen wekt nogal eens verwarring op. De naamsverandering moet dat in de toekomst voorkomen. Het werk van het Sociaal Team Diemen verandert inhoudelijk niet. 

De Brede HOED zelf blijft haar naam houden. In de Brede HOED aan de D.J. Den Hartoglaan 8 zijn verschillende diensten gevestigd. Inwoners kunnen hier terecht voor informatie, advies en diensten op het gebied van opvoeden, zorg en welzijn. Zo zijn hier onder andere het Wmo-loket, Maatschappelijk werk, Jeugdgezondheidszorg, Welzijn Diemen, Vluchtelingenwerk en mantelzorgondersteuning te vinden. 

Sociaal Team Diemen

Ook het Brede HOED team, vanaf 1 januari 2021 Sociaal Team Diemen, werkt vanuit de Brede HOED. Het team biedt ondersteuning en voert regie voor huishoudens waar op meerdere leefgebieden problemen spelen. Bijvoorbeeld in de opvoeding, de woonsituatie, financiën en/of de gezondheid. Huishoudens kunnen aangemeld worden door een professional of zichzelf aanmelden. De begeleiding van het multidisciplinaire team wordt aangeboden op vrijwillige basis. 

Voor een aanmelding of meer informatie over het Sociaal Team Diemen kunt u contact (blijven) opnemen via het algemene telefoonnummer van de Brede HOED: (020) 31 44 700.