Corona advies voor Diemense mkb'ers

De gemeente Diemen biedt aan Diemense ondernemers die door de coronacrisis in een lastig parket terecht zijn gekomen een gratis mogelijkheid van advies. Juist door de aanhoudende crisis denken veel ondernemers na over hun volgende stap en zoeken ze laagdrempelig advies daarover. Via Robert Schulze, een ervaren business ondernemer uit Diemen, is er nu mogelijkheid voor mkb’ers om een coachingsgesprek aan te gaan. Het is de bedoeling dat dat hen helpt om uit moeilijke situaties te komen of te blijven.

Mkb-ondernemers uit Diemen die langer dan één jaar economisch actief zijn en tot 15 medewerkers hebben, kunnen zich aanmelden op het emailadres ez@diemen.nl. Afspraken geschieden op volgorde van binnenkomst. Het eerste (online) coachingsgesprek is gratis. Als er een vervolggesprek nodig is, dan kan de gemeente daar mogelijkerwijs ook nog in bijdragen.

“Veel ondernemers hebben het moeilijk onder de huidige coronaregels. Ik begrijp dus heel goed dat ze nadenken over hun opties. Moeten ze op zoek naar nieuwe producten of afzetmarkten of kunnen ze volstaan met andere manieren van dienstverlening. Is het wijs om over te stappen naar een andere branche of is zelfs stoppen beter? Als gemeente willen we hen een handje helpen bij dit soort beslissingen. Dat kan net zorgen dat ze overeind blijven”, aldus wethouder Klaasse van Economische Zaken. “Tegen ondernemers zou ik willen zeggen, aarzel niet om advies te vragen. Een onbevangen en deskundige blik kan helpen om moeilijke afwegingen te maken. Of zorgen dat u niet onnodig in financieel zwaar weer terecht komt.”