Zilveren speld oud directeur de Omval

Voor haar werk als directeur/programmeur in Theater de Omval heeft Annabertha Veninga de Zilveren Diemer Speld gekregen. Zij was vanaf de opening van het huidige theater in 1996 aan De Omval verbonden en nam deze zomer afscheid. Wethouder Jeroen Klaasse reikte haar in het theater de onderscheiding van de gemeente Diemen uit.

Bijna 25 jaar was Annabertha Veninga directeur/programmeur van Theater de Omval. Zij bouwde het aanbod en programma van de grond af aan op en maakte van De Omval de culturele huiskamer van Diemen. Dat deed zij samen met de medewerkers en vele vrijwilligers van het theater, iets wat zij zelf nooit naliet te benoemen. Theater de Omval is een begrip geworden, in Diemen én omstreken.

Grote namen

Annabertha Veninga wist ieder seizoen grote namen op het Diemense podium te krijgen, maar ook voor beginnende artiesten maakte zij ruimte. Artiesten komen graag terug om in de Omval te spelen, zij voelen zich er thuis. Op het programma veel cabaret, maar ook toneel, jeugdvoorstellingen en muziek. Vanaf 2002 worden er ook films vertoond in De Omval. 

Afgelopen zomer nam zij, op eigen verzoek, afscheid van Theater de Omval. Door de coronacrisis kon een groot afscheid van collega’s, artiesten en publiek niet doorgaan. Een zware tijd voor het theater, waarin veel voorstellingen geannuleerd of verplaatst moesten worden. De uitreiking van de Zilveren Diemer Speld vond om die reden ook pas dinsdag 1 december 2020 plaats.

Annabertha Veninga