Hulp voor ouderen, jongeren en volwassen

Hier vind je een overzicht van alle hulp voor ouderen, jongeren en volwassenen.

Stichting Welzijn Diemen (SWD)/ Diemen voor elkaar

De locaties van Welzijn Diemen zijn open. Jong of oud, iedereen is welkom. Vanaf september zijn er weer behoorlijk wat activiteiten van start gegaan. Onder andere beweeg- en taallessen, samen wandelen, spelinlopen en ontmoetingsactiviteiten. Daarnaast verzorgt Welzijn Diemen ook een Maaltijdservice vanuit Huis van de Buurt 't Kruidvat en kan er via Diemenvoorelkaar gebruik worden gemaakt van de Buurthulpdienst. Benieuwd naar wat er zoal op de planning staat? Kijk dan op de website van Welzijn Diemen. Vind je het prettig om iemand van deze organisatie persoonlijk te spreken? Kijk dan op de Teampagina voor de juiste contactgegevens op of bel naar 020 695 37 83.

MaDi Diemen voor maatschappelijke hulp of vragen

U kunt ook terecht bij MaDi Diemen voor maatschappelijke hulp. Bellen kan op alle werkdagen naar telefoon (020) 31 44 700.

MEE (voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking)

Mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, mensen met autisme, hun naasten, maar ook ouderen en andere kwetsbare mensen kunnen het extra moeilijk hebben in deze tijd. MEE biedt hulp bij allerlei vragen of een luisterend oor. Bellen naar MEE kan naar telefoon (020) 51 27 272 of per e-mail: informatie@mee-az.nl. Zie ook de website.

Corona en mentale gezondheid

We kunnen ons voorstellen dat de huidige corona virus invloed heeft op je dagelijks leven als ook dat van je naaste met psychische- en/ of verslavingsproblemen. Je kunt hiervoor terecht bij Arkin. Wil je een telefonisch adviesgesprek? Bellen kan naar telefoon (020) 59 01 330 bereikbaar maandag t/m vrijdag 09:00-17:00 uur of mailen naar: preventie@arkin.nl.

Appen of sms’en

App of sms naar onderstaande nummers, dan word je teruggebeld:

  • Telefoon: (06) 158 22 594 voor ondersteuning van familie en naasten & bij rouw
  • Telefoon: (06) 119 17 101 voor ondersteuning rondom stress, somberheid en angst. Bereikbaar maandag t/m donderdag 09:00-17:00 uur

De gesprekken kunnen gevoerd worden in het Nederlands, Engels, Turks en Marokkaans/Arabisch.

Centrum voor Levensvragen

Het Centrum voor Levensvragen Amsterdam – Diemen biedt je de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek. Er zijn geen kosten verbonden aan deze gesprekken. We hanteren op dit moment een maximum van vijf gesprekken.
Bel op werkdagen (06) 472 00 201 of stuur een e-mail naar info@centrumvoorlevensvragenamsterdam.nl. Zie ook de website.

Speciaal voor jongeren

Coachingstrajecten 

Het Coachingtrajecten “Life’s Cool” is voor jongeren tussen de 12 en 28 jaar oud. De coaching kan ingezet worden bij problemen op verschillende vlakken zoals eenzaamheid, stress, spanningen thuis, onzekerheid over de toekomst, samen activiteiten ondernemen, etc. Een coachingtraject duurt circa zes maanden. De coachingtrajecten worden uitgevoerd door School’s Cool. Meer informatie en aanmelding is via de volgende website te vinden. 

Individuele training

MEE voert individuele trainingen uit voor mentale weerbaarheid van jongeren tot 28 jaar. De training is gericht op jongeren met mentale kwetsbaarheid om welke reden dan ook. MEE heeft in het algemeen als doelgroep iedereen met een beperking, maar voor dit traject kun je ook aanmelden wanneer je dat niet hebt. Je kunt je aanmelden bij Ingrid de Ruiter-van Zelst via het e-mailadres: i.de.ruiter@mee-az.nl.

UpTalk

De hulplijn UpTalk is er voor jongeren die een moeilijke tijd hebben, ergens mee zitten, zich somber of gestrest voelen. Via UpTalk kunnen jongeren gratis en anoniem chatten of appen met een coach. Er is iedere dag hulp beschikbaar. 

Project Block RXL 

Vanuit het project Block RXL zijn er extra activiteiten voor jongeren. Dit is uiteraard afhankelijk van de coronamaatregelen. Dit gaat uit van Stichting Welzijn Diemen.

Participatiecoach

Jongeren kunnen ook terecht bij de participatiecoach voor jongeren, Jesper Post. Hij ondersteunt jongeren bij het vinden van werk, opleiding of dagbesteding. Zijn telefoonnummer is 06-25661174.