Uitwerking maatregelen inzake coronavirus

Huisbezoeken Wmo

Gemeente is terughoudend met huisbezoeken, doet dat alleen in urgente gevallen. Waar het kan gebruiken we telefonisch contact.

Leerplicht

Gemeente snapt dat mensen zich zorgen maken en een eigen verantwoordelijkheid hebben voor de gezondheid van hun kinderen. Daarom zullen we de komende twee weken soepel omgaan met de handhaving van de leerplicht.

Sportaccommodaties

De binnen- en buitensport accommodaties (sporthallen en sportpark) in Diemen zijn gesloten. Verenigingen hebben in overleg met NOC/NSF en hun bonden besloten om activiteiten stil te leggen. Uitzondering geldt daarbij voor het gymnastiekonderwijs en naschoolse opvang.

Zwembad

Het Wethouder FB Duran Zwembad blijft open, maar hanteert grens van 100 mensen bij toelating. Grootschalige bijeenkomsten zoals Aquadisco zijn afgelast. De sportzaal bij het zwembad wordt wel gesloten, behalve voor gymnastiekonderwijs en naschoolse opvang.

De Omval

Stichting De Omval besloot om theatervoorstellingen en filmvertoningen met meer dan 100 reserveringen af te gelasten. Dat betreft de voorstelling van Guido Weijers op woensdag 25 maart. Jazz & Drinks van Studio DMN op zondag 15 maart gaat niet door.

Bibliotheek

De bibliotheek in Diemen is door OBA gesloten.

Raadsvergadering 26 maart 2020

Gaat vooralsnog door.

Insprekers kunnen aanwezig zijn, maar de publieke tribune is gesloten, dus toehoorders moeten via de livestream van het DiemerNieuws de vergaderingen volgen.

Inloopavond 17 maart 2020 over Verkeersstructuur Diemen Zuid

Afgelast.

De gemeente bekijkt nog op welke manier de inwoners goed in de gelegenheid kunnen worden gesteld om kennis te nemen van de plannen voor de verkeersstructuur in Diemen Zuid. Daarover zullen we op een later moment communiceren.

Netwerkbijeenkomst Daarom Diemen 18 maart 2020

Afgelast.

Over de wijze waarop de winnaar van de Daarom Diemen Challenge bekend wordt gemaakt, beraadt de organisatie zich nog.

Markt Diemerplein op woensdag 18 en 25 maart 2020

Gaat vooralsnog door.

Landelijke Opschoondag op 21 maart 2020

Gaat niet door.

Afgelast