Update coronavirus (2 april 2020, 16:00 uur)

Er zijn de afgelopen periode door het kabinet veel maatregelen genomen in het kader van de aanpak van de coronacrisis. Die maatregelen betekenen ook veel voor Diemen. Kijk voor een actueel overzicht van de maatregelen op de website van http://www.rijksoverheid.nl/. 
Important information in English about the coronavirus and the measures that are taken, is available at https://www.amsterdam.nl/en/news/coronavirus-infection-amsterdam/

Sirenes loeien op maandag 6 april 2020

Iedere eerste maandag van de maand om 12:00 uur loeien alle 4278 sirenes in Nederland. Ook tijdens deze coronacrisis zullen de sirenes loeien op maandag 6 april om 12:00 uur. De sirenes loeien zoals gebruikelijk op de eerste maandag van de maand, zodat iedereen de sirene herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het loeien van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Wanneer de sirenes langer en meerdere malen achter elkaar loeien, is er sprake van alarm.

Maatregelen Recycleplein

Door de coronacrisis hebben we ook op het Recycleplein maatregelen moeten nemen. Er mogen maar twee auto’s per keer naar binnen. Hierdoor ontstaan wachttijden en -rijen. We willen bezoekers daarom vragen hun bezoek aan het Recycleplein zoveel mogelijk uit te stellen.

Wie takken of tuinafval heeft, kan zich aanmelden aan voor de speciale takken- en tuinafvalronde van Meerlanden op maandag. Aanmelden kan via dit formulier.

Hart onder de riem voor ouderen

Burgemeester Boog heeft vandaag alle inwoners van Diemen van 80 jaar en ouder een persoonlijk bericht gestuurd om hen in deze moeilijke tijd een hart onder de riem te steken. De onzekerheid van de huidige crisis en de maatregelen om contacten te beperken en verpleeghuizen voor bezoek af te sluiten raken de ouderen in Diemen hard. De burgemeester geeft aan intens mee te leven. Ouderen die een luisterend oor of een goed gesprek nodig hebben, verwijst hij naar een aantal gespecialiseerde instanties:

  • Buurthulpdienst Diemenvoorelkaar (020) 31 44 7 00 (ma t/m do tussen 9:30 – 12:30 uur)
  • Hulplijn Ouderenbond ANBO: (0348) 466 666 
  • De Luisterlijn: (0900) 0767
  • Hulplijn Rode Kruis voor ouderen en zieke mensen: (070) 44 558 88
  • Centrum voor Levensvragen Amsterdam/Diemen (06) 472 002 01 of info@centrumvoorlevensvragenamsterdam.nl

Steun in geldzaken

De coronacrisis is voor veel mensen heel ingrijpend. Het kan zijn dat hun geldzaken er ineens heel anders uitzien. Bijvoorbeeld omdat inkomsten wegvallen. Het is dan soms lastig om goed overzicht te krijgen of te bewaren. De gemeente Diemen wil hier graag bij helpen.

In samenwerking met het Nibud is Startpunt Geldzaken beschikbaar voor alle inwoners van Diemen. Op deze website kunnen ze anoniem geldplannen invullen om tips te krijgen om meer grip te krijgen op hun financiën. Kijk op: https://www.startpuntgeldzaken.nl/diemen/

Het kan ook gebeuren dat inwoners sommige rekeningen op dit moment niet meer kunnen betalen of dat financiële problemen worden voorzien in de toekomst. Zij kunnen nu contact opnemen met de gratis schuldhulp consulenten van de MaDi: elke werkdag tussen 9.00 en 12:00 uur via (020) 31 44 888.