Campagne: Ik hou ook thuis afstand van jou

Het aantal corona-besmettingen blijft hoog. Daarom blijft aandacht voor het tegengaan van het virus belangrijk. Wist je dat ruim de helft van alle corona-besmettingen thuis gebeurt? En dat je handen wassen en afstand houden erg goed werken om thuisbesmettingen te voorkomen? 
Een handig hulpmiddel hierbij is om de ‘IK HOU afstand VAN JOU’ poster op te hangen. Dan herinner je jouw bezoek er op een positieve manier aan dat jij je aan de corona regels houdt. En dat jij wilt dat zij dat ook doen. 

Maak je huis coronaproof

De meeste mensen willen zich aan de regels houden om coronabesmettingen te voorkomen. Maar dat is soms best lastig. Help coronabesmetting te voorkomen met de volgende regels thuis:

1. Hou afstand van elkaar

Afstand houden van elkaar is belangrijk. Zo voorkom je dat het virus via de lucht een ander besmet. Ben jij bijvoorbeeld verkouden? Dan is het verstandig dat je afstand houdt van je huisgenoten en je zo snel mogelijk laat testen. Ook als de cv-monteur langskomt houd je afstand van elkaar. Het kan zijn dat diegene het virus bij zich draagt zonder dat hij of zij dat doorheeft. Hang de ‘Ik houd afstand van jou’ poster* op je raam. Dan weten anderen dat jij je aan de corona regels houdt. En dat jij wilt dat zij dat ook doen. Aan de binnenzijde staan de huisregels om jouw huis coronaproof te houden. 
Je kunt de poster vinden in het DiemerNieuws van  5 november.

U kunt zelf ook een poster downloaden. 

thuisbesmetting - A3 posters-voorzijdeKleinthuisbesmetting - A3 posters-achterzijdeKlein

Hang de poster op je raam

Thuiscampagne hang_de_poster_op_je_raam

2. Was je handen vaak

Het is belangrijk dat je je handen wast zodra je binnen komt. Zo voorkom je dat je het virus van buiten mee naar binnen neemt. Handen wassen voorkomt ook besmetting van iemand die bij jou in huis is.
Help jezelf en de mensen die bij jou in huis komen eraan herinneren je handen te wassen. Zet bijvoorbeeld een flesje handdesinfecteermiddel bij je voordeur. Of plak een briefje met ‘Fijn dat je je handen wast’ op je wc-deur. Als je de ‘Was Je Handen’-sticker hebt, kan je deze op je zeeppompje in de keuken plakken. Dan weet iedereen dat jij graag wilt dat ze hun handen bij jou wassen. En blijft jouw huis coronavrij.
Stickers zijn nu nog beperkt verkrijgbaar, maar op een later moment beschikbaar. Houd deze pagina in de gaten.

ThuiscampagneStickerWJHBMT

3. Plak de Afstand-sticker

Je kan elkaar op nog meer momenten eraan herinneren om afstand te houden. Bijvoorbeeld tijdens het appen, als je op de fiets zit of als je boodschappen doet. Plak de sticker op zodat afstand van elkaar houden gemakkelijker wordt. Stickers zijn nu nog beperkt verkrijgbaar, maar op een later moment beschikbaar. Houd deze pagina in de gaten.
ThuiscampagneStickerIHAVJ