Nieuwe testlocatie Zuidoost/Diemen

De GGD Amsterdam heeft een nieuwe regionale coronatestlocatie in Amsterdam Zuidoost geopend. Die is vooral gericht op inwoners van stadsdeel Zuidoost en Diemen. De testen zullen worden afgenomen in een paviljoen dat is opgebouwd op het grasveld achter het Bijlmer Sportcentrum in de buurt van het Anton de Komplein. De testlocatie heeft een regionale functie en heet daarom testlocatie Amsterdam Zuidoost/Diemen.

In de nieuwe locatie kunnen dagelijks 500 testen worden gedaan. Deze capaciteit wordt snel uitgebreid tot circa 900 testen. Deze week wordt ook verder opgeschaald in de RAI en in Nieuw-West. De totale testcapaciteit na opening van de locatie voor Zuidoost en Diemen komt in Amsterdam dan uit op 4300 testen per dag. De nieuwe testlocatie is de zesde testlocatie in de regio. De locatie is veilig ingericht volgens de regels van het RIVM en dagelijks geopend tussen 9.00 en 16.00 uur. 
Diemenaren met (lichte) coronaklachten kunnen een afspraak maken voor een test via het nummer 0800-1202 of online via coronatest.nl. Bent u niet in staat om met de auto, fiets of lopend naar de testlocatie te komen? Geef dit dan aan bij de GGD, dan wordt er een passende oplossing voor u gezocht.

Wanneer testen?
U kunt zich gratis laten testen als u lichte klachten heeft die passen bij het coronavirus, zoals:
•             verkoudheid of loopneus
•             niezen
•             keelpijn
•             hoesten
•             koorts
•             minder ruiken of proeven
Hebt u ernstige klachten, bijvoorbeeld hoge koorts of bent u benauwd? Behoort u tot een risicogroep? Bel dan direct met uw huisarts of de huisartsenpost.

Kijk voor nadere info op: ggd.amsterdam.nl/coronavirus/