Aanvullende maatregelen coronavirus 15 maart 2020, 21:30 uur

Alle maatregelen (dus inclusief de eerder getroffen maatregelen) gelden vanaf nu t/m maandag 6 april 2020.

Scholen 

De basisscholen in Diemen zullen gesloten zijn en treffen voorbereidingen voor onderwijs op afstand. De scholen maken in lijn met de nieuwe regels een uitzondering voor de opvang van kinderen van wie de ouders een van de vitale beroepen vervullen.

Horeca

De gemeente zoekt contact met de horeca-ondernemers in Diemen. Een eerste inventarisatie wijst erop dat de Diemense horeca-zaken zich goed aan de nieuwe regels houden.

Markt

De markt op woensdag gaat door.

Sportaccommodaties

De gemeente Diemen heeft alle sportaccommodaties gesloten, inclusief het zwembad.

Theater de Omval

Ook theater De Omval heeft inmiddels de deuren gesloten.

Gemeentehuis

Het gemeentehuis blijft toegankelijk, maar u kunt alleen op afspraak terecht. De medewerkers op het gemeentehuis volgen het landelijk advies en werken zoveel mogelijk vanuit huis. De gemeente is zeer terughoudend met huisbezoeken en doet dat alleen in urgente gevallen. Waar het kan, gebruiken we telefonisch contact. We vragen uw begrip voor dit ongemak.

Raadsvergaderingen

Zoals afgelopen vrijdag gemeld gaan raadsvergaderingen vooralsnog door. Insprekers kunnen aanwezig zijn, maar de publieke tribune is gesloten, dus toehoorders moeten via de livestream van het DiemerNieuws de vergaderingen volgen.

Verdere informatie

Hamsteren is niet nodig. Er zijn geen tekorten en er is genoeg voor iedereen. We doen een dringend beroep op onze inwoners om zich hieraan te houden. Deze crisis heeft voor iedereen in Nederland enorme gevolgen, dus ook in Diemen. Laten we goed omkijken naar elkaar en samen de komende weken tot een goed einde brengen.

Kijk voor een actueel overzicht aanvullende maatregelen onderwijs,horeca en sport op:

Coronavirus