Fijne Koningsdag

Het belooft donderdag 27 april weer een mooie Koningsdag te worden. In Diemer is er weer van alles te doen, we wensen alle inwoners een fijne feestdag en vragen iedereen een beetje rekening te houden met elkaar en de regels te volgen.

Optredens

Er vinden in Diemen op twee momenten feestelijke optredens plaats in de openbare ruimte:

  • Tussen 10.00-11.00 uur geeft de Diemer Harmonie een concert op het voorplein van het gemeentehuis.
  • Vanaf 13.00 – 21.00 uur is er op het Van Markenplantsoen het evenement “Oranjefeest” met optredens en drank en hapjes.

Vrijmarkt

Er is op donderdag 27 april vrijmarkt toegestaan in heel Diemen van 06.00 uur tot 17.00 uur. In de praktijk concentreert die vrijmarkt zich op de Ouddiemerlaan, het voorplein van het gemeentehuis en Diemerplein. Ook op vrijdag 5 mei is er vrijmarkt op die tijdstippen vrijmarkt mogelijk.
Op een aantal plekken is er geen vrijmarkt toegestaan: in ieder geval niet op het Van Markenplantsoen vanwege het Oranjefeest daar. Ook mogen verkopers geen plekje innemen op het trottoir bij de apotheek op het Diemerplein, waar standplaatshouders staan, op de terrassenstrook nabij de horeca zaken en bij de ingangen van het winkelcentrum Diemerplein. Uiteraard zijn ook de plekken bij brandweerkazerne en politiebureau, fietspaden, gehandicaptenparkeerplaatsen, bushaltes en zebra’s niet bedoeld voor de vrijmarkt, net als de fiets- en scootervakken op het Diemerplein en de Ouddiemerlaan.

Algemene regels vrijmarkt

Een vrijmarkt werkt alleen als we rekening houden met elkaar, daarom zijn er toch een paar spelregels. Bij het innemen van plaatsen dienen we natuurlijk rekening te houden met de belangen van de winkels. De winkelbedrijven moeten zelf zorg dragen voor het vrijhouden van hun ingang(en) en nooduitgang(en). De aanwijzingen van de politie, brandweer en gemeentelijke ambtenaren moeten worden worden opgevolgd en brandkranen moeten altijd vrijgehouden worden.
Het is niet toegestaan vakken te “reserveren” door het bevestigen van voorwerpen aan gemeentelijke eigendommen en/of bomen, spuiten van verf op de grond, het gebruik van plakband of dergelijke middelen. Alleen krijt is toegestaan.

Handel in goederen en verkoop etenswaren en drank

Voor handelaren in goederen en voor de verkoop van etenswaren en dranken gelden op 27 april specifieke regels:

  • Verkoop alcoholhoudende drank en producten met een houdbaarheidsdatum 

De verkoop van alcoholhoudende drank en van producten met een houdbaarheidsdatum is alleen toegestaan aan de Diemense drank- en horecavergunninghouders en de erkende straathandelaren, op voorwaarde dat ze in het bezit zijn van een vergunning of ontheffing.

  • Aangewezen locaties:

Handelaren in goederen en verkoop van etenswaren en dranken zijn wel toegestaan op het trottoir vanaf de apotheek tot de Ouddiemerlaan en vanaf het winkelcentrum tot het Wilheminaplantsoen (de standplaatsenlocatie), op voorwaarde dat ze in het bezit zijn van de bovengenoemde vergunning/ontheffing.