Herdenking 4 mei in Diemen

Wat is er te doen?

Op donderdag 4 mei wordt in Diemen weer de jaarlijkse Herdenkingsbijeenkomst gehouden. De herdenkingsbijeenkomst begint om 19.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis van Diemen. Namens het Comité Diemen 1940 – 1945 heet voorzitter Josje Kronenberg-Heijne de aanwezigen van harte welkom. Leerlingen van de Diemense basisscholen zullen vervolgens gedichten voordragen. Ook zal burgemeester Boog een toespraak houden evenals Ayla Rippel van de Jongerenraad. De bijeenkomst wordt afgesloten met koorzang door het koor van EDOG- muzikaal theater onder leiding van Mark Wyman. Het koor zingt onder andere het volkslied.

Kranslegging

Daarna vindt bij het monument achter het gemeentehuis de gebruikelijke kranslegging plaats. Om 20.00 uur worden er daar twee minuten stilte in acht genomen. Vervolgens zullen het gemeentebestuur, het Comité 1940-1945, de Diemense veteranen, het Comité Gedeporteerde Joden Diemen 1940-1945, de Kinderraad, de Jongerenraad, de Historische Kring Diemen, Pink Diemen, de politieke partijen, de Scouting Diemen en overige belangstellenden kransen en bloemen bij het monument leggen. De muzikale begeleiding van deze ceremonie verzorgt de Diemer Harmonie. 
Na afloop van de herdenking kunnen aanwezigen koffie drinken in het gemeentehuis. In Theater De Omval is er om 21.00 de speciale, gratis toegankelijke film Grenzeloos Verraad te zien, die aansluit bij de Herdenking. Eerder op de dag zullen bij de andere drie oorlogsmonumenten in Diemen, aan de Overdiemerweg, aan de Muiderstraatweg en op Rustoord, kransen worden gelegd door het gemeentebestuur, leden van het Comité Diemen 1940 – 1945 en kinderen van de Diemense kinderraad.