Vier Koninklijke onderscheidingen in Diemen

Dit jaar kregen vier inwoners van Diemen een Koninklijke onderscheiding tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Zij hebben zich namelijk ingezet voor de Diemense gemeenschap. Mevrouw Inge den Heijer-Bodeutsch, de heer Alan Bains en de heer Rob Meelker werden vereerd met het lidmaatschap van de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Anita Verheggen werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Erik Boog overhandigde de lintjes op een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. 


Mevrouw Inge (I.) den Heijer - Bodeutsch zet zich al ruim veertig jaar in voor verschillende vrijwilligersorganisaties die zich richten op de belangen van migranten, en dan met name migranten-ouderen. Ze is al tientallen jaren vrijwilliger bij de Stichting OCAN en in die rol komt ze op voor welzijn, veiligheid en gezondheid van oudere migranten, met name uit het Caribisch gebied. Ze is bestuurslid bij de belangenorganisatie NOOM en secretaris voor de Stichting Profor. waarbij zij altijd verbindend, dienstbaar en betrokken is. Zij is ook betrokken bij de Stichting Vrijwilligerscollectief Het Elsengroen als vrijwilliger bij de Wereldwinkelbus.


De heer Alan (A.D.) Bains heeft bij de Diemense VVD zo’n dertig jaar diverse functies vervuld waaronder de laatste zestien jaar de functie van voorzitter. Naast zijn betaalde werk als directeur/schoolbestuurder heeft hij zich langjarig ingezet voor de werving en selectie van nieuwe raadsleden, voor campagneactiviteiten tijdens verkiezingen en voor andere bestuurlijke werkzaamheden. Voor de gemeenteraadsfractie van de Diemense VVD is de heer Bains altijd een belangrijk klankbord geweest. Op deze manier heeft hij een belangrijk bijdrage geleverd aan een goed functionerende lokale politiek in Diemen.


De heer Rob (R.G.) Meelker is al bijna vijftig jaar vrijwilliger bij de Vakantiebus. Hij is de drijvende kracht achter deze organisatie. De Vakantiebus (Stichting Vakantiedagkamp Licht en Lucht Sint Gerardus Majella) biedt kinderen uit Amsterdam en omstreken, die in een lastige thuissituatie zitten, in de zomer een mooie dagvakantie. Zo kunnen de kinderen in de buitenlucht de zomervakantie vieren met educatieve, sportieve en ontspannende activiteiten. De heer Meelker regelt alles voor deze uitstapjes, van sponsors tot vrijwilligers en van materialen tot catering. Hij heeft zo al vele duizenden kinderen een onvergetelijke zomer kunnen bezorgen.


Mevrouw Anita (A.J.) Verheggen heeft zich haar hele leven lang ingezet voor kunst en cultuur in ons land en vooral voor de uitvoerende podiumkunstenaars. Zij hield zich bezig met het opkomen voor de belangen van anderen en het organiseren van verschillende activiteiten. Ze is of was actief bij de Kunstenbond, vakbond NTB, Dutch Performers House, Gouden Notekraker, Humble Heroes, Bevrijdingsfestivals, Dutch Jazz Competition, het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, Sena Muziekproductiefonds, Amersfoort Jazz, JazzNL, World Jazznetwork en zeker het Nationaal Podiumplan. Ze is een belangrijke speler voor de samenwerking met en binnen de Nederlandse muziekwereld. In al die rollen zorgde ze voor verbinding en inspiratie. Zij is zo van grote waarde voor de samenleving op muzikaal gebied.