Ondersteuning gedupeerden kinderopvangtoeslagaffaire

Duizenden ouders in Nederland zijn getroffen door de problemen met de Kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst biedt de gedupeerde ouders een financiële vergoeding. Maar voor wie in de problemen is geraakt, is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan met uw huur of woning, andere schulden of de opvoeding van de kinderen. De gemeente Diemen wil de ouders die in de problemen zijn geraakt door de kinderopvangtoeslagaffaire helpen. Wij bieden graag hulp aan in de vorm van praktische begeleiding of advies. Deze hulp komt bovenop de financiële vergoeding van de Belastingdienst. Heeft u vragen over de financiële vergoeding, dan kunt u contact opnemen met het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag op telefoonnummer 0800 - 2 358 358 (gratis).

Voor zover bekend zijn er in Diemen zeker 68 mogelijk gedupeerden die zich hebben aangemeld bij de Belastingdienst. De Belastingdienst heeft de gemeente Diemen gemachtigd om contact te zoeken met deze gedupeerde ouders. Zij krijgen binnenkort een persoonlijke brief van de gemeente met de vraag of er extra praktische hulp en ondersteuning nodig is. Niet alle ouders hebben de hulp van de gemeente nodig of willen het. Gedupeerden bepalen zelf of zij hulp willen van de gemeente, dat is niet verplicht. 

Meld u aan bij de Maatschappelijke Dienstverlening Diemen (MaDi-Diemen)

De Maatschappelijke Dienstverlening Diemen (MaDi-Diemen) komt graag in contact met mogelijk gedupeerden om te bekijken of er extra hulp nodig is. U kunt dan denken aan hulp op het gebied van wonen, inkomen, eventuele schulden, zorg en opvoeding van de kinderen. Het is niet verplicht om dit hulpaanbod te gebruiken. U bepaalt zelf of u hulp wilt en op welke gebieden. Als u het hulpaanbod van MaDi-Diemen accepteert of niet accepteert, dan verandert dit niets aan de (mogelijke) financiële vergoeding die u ontvangt van de Belastingdienst. 

Contact opnemen

Bent u mogelijk gedupeerd en hebt u zich nog niet gemeld bij de Belastingdienst? De gemeente raadt u nadrukkelijk aan dit zo snel mogelijk te doen via de website van de belastingdienst of telefonisch: 0800 - 2 358 358 (gratis).
Inwoners van Diemen die extra hulp van de gemeente wensen, kunnen telefonisch contact opnemen met MaDi-Diemen via de Brede HOED. Dat kan ook als u zich nog niet bij de Belastingdienst heeft gemeld. U kunt van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 17.00 uur bellen naar het telefoonnummer van de Brede HOED (020) 31 44 700. U kunt dan vragen naar de contactpersoon voor de Toeslagenaffaire. U kunt ook een e-mail sturen naar MaDiTeamDiemen@bagroep.nl.