Fijne Koningsdag

Het belooft woensdag 27 april weer een mooie Koningsdag te worden. In Diemen is er van alles te doen. We wensen alle inwoners een fijne feestdag en vragen iedereen een beetje rekening te houden met elkaar.

Vrijmarkt

Er is vrijmarkt toegestaan in heel Diemen van 06.00 uur tot 17.00 uur. In de praktijk concentreert die vrijmarkt zich op de Ouddiemerlaan, het voorplein van het gemeentehuis en Diemerplein.

Op een aantal plekken is er geen vrijmarkt toegestaan:
Op het Van Markenplantsoen vanwege het Oranjefeest, dat daar plaatsvindt. Ook mogen verkopers geen plekje innemen op de stoep bij de apotheek op het Diemerplein waar standplaatshouders staan. Ook op de terrassenstrook nabij de horecazaken en bij de ingangen van het winkelcentrum Diemerplein is geen vrijmarkt toegestaan. Uiteraard zijn ook de plekken bij brandweerkazerne en politiebureau, fietspaden, gehandicaptenparkeerplaatsen, bushaltes en zebra’s niet bedoeld voor de vrijmarkt.

Optredens

  • Tussen 10.00-11.00 uur geeft de Diemer Harmonie een concert op het voorplein van het gemeentehuis.
  • Om 11.00 uur zingt het Break Out koor eerst een lied samen met de Diemer Harmonie. De Diemer Harmonie stopt daarna en vervolgens zingt het Break Out koor tussen 11.15 uur en 12.15 uur op het bordes van het gemeentehuis.
  • Theaterkoor Voice Female heeft het projectkoor Break Out opgericht voor inwoners van Diemen die op Koningsdag willen meedoen met een optreden op het Diemerplein. Dit initiatief van Voice Female is mogelijk gemaakt door het Diemen Veert Op Fonds van de gemeente Diemen.
  • Van 13.00 tot 21.00 uur is er op het Van Markenplantsoen het evenement “Oranjefeest” met optredens en drank en hapjes.

Handel in goederen en verkoop etenswaren en drank

Voor handelaren in goederen en voor de verkoop van etenswaren en dranken gelden op 27 april specifieke regels:

Verkoop alcoholhoudende drank
De verkoop van alcoholhoudende drank is alleen toegestaan aan de Diemense drank- en horecavergunninghouders, mits zij in het bezit zijn van een ontheffing

Verkoop bederfelijke waar
De verkoop van bederfelijke etenswaar is voorbehouden aan de Diemense horeca-exploitanten en de erkende straathandelaren, mits zij in het bezit zijn van een vergunning. 

Aangewezen locaties:
Handelaren in goederen en verkoop van etenswaren en dranken zijn toegestaan op de stoep vanaf de apotheek tot de Ouddiemerlaan en vanaf het winkelcentrum tot het Wilheminaplantsoen (de standplaatsenlocatie), mits zij in het bezit zijn van de bovengenoemde vergunning/ontheffing.

Algemene regels vrijmarkt

  • Een vrijmarkt werkt alleen als we rekening houden met elkaar, daarom zijn er toch een paar spelregels.
  • Bij het innemen van plaatsen dient rekening gehouden te worden met de belangen van de winkelbedrijven. De winkelbedrijven moeten zelf zorg dragen voor het vrijhouden van hun ingang(en) en nooduitgang(en).
  • De aanwijzingen van de politie, brandweer en gemeentelijke ambtenaren dienen te worden opgevolgd.
  • Het is niet toegestaan vakken te “reserveren” door het bevestigen van voorwerpen aan gemeentelijke eigendommen en/of bomen, spuiten van verf op de grond, het gebruik van plakband of andere dergelijke middelen. Alleen krijt is toegestaan.
  • De brandkranen moeten altijd vrijgehouden worden.