Brugnummereendjes: unieke nummerbordjes op Diemense bruggen

Misschien hebt u er wel al een gezien: een nieuw nummerbordje op een brug of steiger. Heel toepasselijk, niet gewoon vierkant maar in de vorm van een (Diemens) eendje.

Alle bruggen, viaducten, steigers en keerwanden in Diemen die de gemeente in beheer heeft, hebben een eigen nummer. Die civiele kunstwerken (zo wordt dat genoemd) zijn op nummer geregistreerd in een beheersysteem. Daarin staat alle informatie over het object en ook welke werkzaamheden er gedaan zijn en wanneer er gereinigd is. De nummers verwijzen naar de locatie van de brug of ander civiel kunstwerk. Maar soms is dat verwarrend, als bruggen heel dicht bij elkaar liggen bijvoorbeeld.

Eendje met nummer

De meeste bruggen en enkele steigers in Diemen krijgen daarom nu een bordje met hun brugnummer. In de vorm van een Diemens eendje dus. Dat doen we op de onderregel van de brugleuning.

Wel zo makkelijk, want als u schade ziet bij een brug kunt u dat meteen met het juiste brugnummer melden, via de Makkelijk Melden App bijvoorbeeld.

De eerste eendjes met brugnummer zijn al opgehangen in Diemen Noord. De komende tijd wordt ook op de andere bruggen en enkele steigers het nummer bevestigd.

Brugnummereendje