Gevarieerd programma Gemeentedag

Zaterdag 9 september 2023 vindt weer de jaarlijkse Gemeentedag plaats. 

Onder het motto ‘open’ laat de gemeente zien dat ze een makkelijk bereikbare, begrijpelijke en betrouwbare overheid wil zijn. Het gemeentehuis is die dag open en zal een gezellige, bruisende en informatieve plek zijn, met tal van activiteiten voor jong en oud. Tegelijkertijd vindt naast het gemeentehuis de Veiligheidsdag plaats, met demonstraties, workshops en informatie. Het gevarieerde programma start om half 11 en duurt tot half vier.

Op de Gemeentedag zullen de nieuwe Kinderraadsleden en de nieuwe Kinderburgemeester worden geïnstalleerd. Inwoners kunnen in gesprek met raadsleden en er zal een debat plaatsvinden met de Jongerenraad over wonen en vrijetijdsbesteding. Kinderen kunnen met lego hun  verbeelding van het ideale Diemen laten zien en daarmee prijzen winnen. Mensen kunnen een mooie portretfoto laten maken, bijvoorbeeld voor sociale media. De gemeente laat zien wat ze doet aan duidelijke taal en hoe ze bewonersinitiatieven verder wil brengen. Wie een baan zoekt bij de gemeente, kan ook terecht. En ten slotte is Diemo de Eend er voor de allerkleinsten.

De Gemeentedag vindt traditioneel plaats op de laatste dag van het DiemerFestijn, met de kramenmarkt, de kermis en diverse optredens. Er zal dit keer geen vrijmarkt zijn gelijktijdig met de Gemeentedag. Op de dag is het gemeentehuis wel geopend, maar er is geen dienstverlening die dag. 

Het complete programma van de Gemeentedag is hier te vinden. Kijk hier voor nadere informatie over de Veiligheidsdag