Diemen staat stil bij Paarse vrijdag

Regenbooggemeente Diemen viert vandaag Paarse Vrijdag. Samen met Pink Diemen, de ontmoetingsgroep voor lhbt+’ers uit Diemen, scholieren en docenten roepen we vandaag op om paarse kleding te dragen om zo aandacht te besteden aan seksuele- en genderdiversiteit. 

Wethouder Jeroen Klaasse over Paarse Vrijdag: ‘We willen dat iedereen in Diemen zichzelf kan zijn. Maakt niet uit of je man of vrouw bent of wat je jezelf voelt, of tot wie je je aangetrokken voelt. Een divers en inclusief Diemen waar iedereen gelijke kansen krijgt, waar niemand aan de kant staat en niemand zich buitengesloten voelt. Dit maken we zichtbaar door het hijsen van de inclusieve regenboogvlag. Ook besteden we dit jaar voor het eerst op scholen aandacht aan Paarse Vrijdag. We vinden het belangrijk dat ook scholen laten zien dat iedereen zichzelf kan zijn.’ 

Onder andere op de Sint-Petrusschool werd vandaag aandacht besteed aan Paarse vrijdag. Zo staat er bij de ingang van het schoolplein een regenboogballonnenboog. Vanochtend kreeg groep 8 van de Sint-Petrusschool een online gastles van Pink Diemen en wethouder Jeroen Klaasse over onderwerpen als stereotypes, jezelf kunnen zijn en zichtbaarheid. Daarna hesen de leerlingen samen met de wethouder de inclusieve regenboogvlag voor het gemeentehuis.