Test zonder afspraak in coronatestbus in Diemen

Datum & tijden

De coronatestbus zal ook de komende twee weken in Diemen staan. In de bus kunnen bewoners met lichte klachten zich gratis en zonder afspraak laten testen op corona. 
De bus staat al sinds medio februari 2021 in Diemen en zal daar nu tot medio maart 2021 blijven staan. De bus is nu van 1 maart tot en met 14 maart te vinden in Diemen Centrum bij het gemeentehuis. De bus is dagelijks geopend van 9.00 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 16.00 uur. 

Afspraak maken

De testbus is een mobiele en kleinschalige testlocatie in een omgebouwde touringcar. Met de inzet van de bus wordt het voor Diemenaren makkelijker om zich snel dichtbij huis te laten testen op corona. De andere testlocaties van de GGD in Amsterdam blijven uiteraard ook beschikbaar voor inwoners van Diemen. Daarvoor is het maken van een afspraak nodig via 0800 - 1202 of online op coronatest.nl.
Door bewoners laagdrempelig een coronatest aan te bieden, wil de GGD mensen nog meer stimuleren zich bij klachten te laten testen.
Testen is naast het naleven van de coronamaatregelen (afstand houden, handen wassen) belangrijk om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. 

Belangrijke informatie


De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, met een mondkapje op, waarna de test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten de bus tot ze aan de beurt zijn. Buiten de bus kunnen bezoekers, ook met mondkapje op, op voldoende afstand wachten.
Het is de bedoeling dat bezoekers van de bus een geldig legitimatiebewijs meebrengen (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart). Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen.
Bezoekers wordt dringend verzocht thuis te blijven tot de testuitslag binnen is, normaal gesproken binnen 48 uur. De bus is met name bedoeld voor bewoners uit de directe omgeving van de standplaats.