Ook bewoners hoogbouw kunnen gft-afval gaan scheiden

Ook bewoners van flats en appartementen in Diemen Noord kunnen voortaan hun groente, fruit en tuinafval (gft) en etensresten scheiden. Vorig najaar konden zij in een enquête aangeven of zij daarvoor interesse hadden. Bij voldoende belangstelling, plaatst de gemeente een verzamelcontainer voor gft-afval op een centrale locatie in de buurt, die alleen met een speciale pas geopend kan worden. Daarnaast komen er bij de hoogbouw ook (extra) containers voor papier en plastic. Zo maakt de gemeente het scheiden van afval ook voor bewoners van een appartement steeds makkelijker.

In Diemen Noord zijn de gft-containers al geplaatst. Hierna volgen de gft-containers die alleen met een pasje te openen zijn in Diemen Centrum en Diemen Zuid. Bij nieuwbouwcomplexen zoals de Punt Sniep en de Veemarkt worden altijd gft-verzamelcontainers geplaatst. Alle bewoners van het complex krijgen standaard een toegangspas.

Ook meer mogelijkheden voor papier en plastic

Door heel Diemen komen ook extra containers voor het inzamelen van papier en karton en voor plastic verpakkingen, blik en drankenkartons. Op sommige locaties zet Meerlanden extra ondergrondse containers neer voor papier en plastic. Op andere locaties wordt bijvoorbeeld een restafvalcontainer omgeruild voor een container voor papier of plastic.

Schoner gft-afval

Het gaat steeds beter met het scheiden van afval in Diemen. Vorig jaar is meer gft-afval, en ook meer papier en plastic, gescheiden aangeboden. De gft-afvalcontainers voor de hoogbouw zijn alleen met een pasje te openen. Dat helpt om het gft-afval mooi schoon te houden, zonder andere afvalsoorten. Voor laagbouwwoningen waren er voorheen open verzamelcontainers voor gft-afval in de wijk. Daar zat helaas vaak afval in dat niet bij het gft hoorde. Alle bewoners van laagbouwwoningen hebben daarom een rolcontainer aan huis voor hun gft-afval gekregen. We zien dat we daar meer en schoon gft-afval ophalen. De verzamelcontainers bij de laagbouw zijn weggehaald. Meerlanden verwerkt ons gft-afval tot nuttige producten. Onder andere compost en gas waar de vuilnisauto’s op rijden.

Meer informatie is te vinden via de volgende link.