Zilveren Diemer Speld voor Diny Koremans

Voor haar grote inzet voor Muziekschool Diemen en de Diemer Harmonie heeft mevrouw Diny Koremans de Zilveren Diemer Speld gekregen. Wethouder Jeroen Klaasse reikte haar maandagavond 31 januari in Theater de Omval de onderscheiding van de gemeente Diemen uit.

Mevrouw Koremans werd tijdens de wekelijkse repetitie van de Diemer Harmonie verrast met de uitreiking.

Muziekschool Diemen

In 1988 richtte mevrouw Koremans Muziekschool Diemen op als opleidingsschool voor jonge leden van de Diemer Harmonie. De belangstelling was groot en al snel werd het lesaanbod uitgebreid met piano, gitaar en algemene muzikale vorming. Later richtte mevrouw Koremans ook het Diemer Orkestje op, waarin ervaren musici en leerlingen van de muziekschool samen spelen.
Vanaf 2009 zette zij zich nog eens 12,5 jaar als bestuurslid met tomeloze inzet in voor de Muziekschool Diemen. In de zomer van 2021 nam mevrouw Koremans afscheid van de muziekschool, maar is als klarinettist nog steeds te horen in de Diemer Harmonie, al bijna 55 jaar.

Zilveren Diemer Speld

De Zilveren Diemer Speld wordt door het college van B en W toegekend aan mensen die zich in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt voor de plaatselijke gemeenschap. Eerder ontvingen onder anderen Ruud Grondel, Alan Bains, Loek Stomps, Rob Verheuvel en Annabertha Veninga de onderscheiding.