Fiets- en looproutes rond Spooronderdoorgang en station Diemen

Sinds de openstelling van de spooronderdoorgang Ouddiemerlaan vinden nog volop kleine en grote werkzaamheden plaats in de spooronderdoorgang en om het station Diemen. Omwonenden krijgen hierdoor de komende drie maanden nog te maken met bouwhinder en treinreizigers met veranderlijke en soms langere fiets- en looproutes naar de perrons en verplaatsingen van fietsenstallingen. 

Zo komt u per fiets bij de fietsenstallingen en te voet bij de perrons 

Fietsers vanaf het centrum kunnen vlak voor gebouw De Diemer oversteken en vervolgens over het fietspad door de spooronderdoorgang rijden. Als zij aan de andere kant van de spooronderdoorgang zijn uitgekomen kunnen ze vervolgens linksaf slaan (route B) en naar de fietsenstalling rijden. Vanaf de fietsenstalling kunnen zij direct naar perron 2 lopen voor de trein richting Amsterdam. Wilt u naar perron 1 voor de trein richting Weesp? Dan loopt u richting de spooronderdoorgang, de trap af en via de spooronderdoorgang naar de andere kant en daar de trap weer omhoog. Vervolgens gaat u  rechtsaf over de spoorbrug naar perron 1 richting Weesp.


Een andere fiets- en looproute naar beide perrons loopt via route A, via het fietspad van de tijdelijke Ouddiemerlaan.
Om vanaf deze fietsenstalling naar perron 2 richting Amsterdam te komen loopt u richting de spooronderdoorgang de trap af en linksaf onder de doorgang weer via de andere trap omhoog naar perron 2 voor de treinen in de richting van Amsterdam. Vanaf deze fietsenstalling kunt u direct naar perron 1 richting Weesp direct lopen via de loopbrug.

Treinreizigers die met de fiets komen moeten dus de keuze maken of ze bij vertrek of aankomst wat verder willen lopen, omdat het vertrekspoor en aankomstspoor anders is. In de toekomstige situatie komen beide perrons tegenover elkaar te liggen dichtbij de fietsenstalling en zijn de langere looproutes voorbij.

Sommige reizigers willen helemaal niet omlopen en zetten hun fiets voor de trappen in de spooronderdoorgang. Dat is niet toegestaan.
 

 

DIEMEN_kaartje loop- en fietsroutes

 

Zodra de loop- en of fietsroutes aangepast worden, laten wij dat hier op onze website zien.