Verlichting langs deel fietspad Amsterdam-Rijnkanaal

In de week van 12 februari beginnen we met de aanleg van openbare verlichting langs een deel van het fietspad langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Door speciale verlichting worden de dieren die in het gebied wonen zo min mogelijk gestoord. Het werk duurt ongeveer twee weken. Het fietspad blijft in die tijd gewoon open.

De verlichting wordt geplaatst vanaf de kruising Diemerpolderweg-Oude Muiderstraatweg tot de fietsbrug naast de spoorbrug Amsterdam-Diemen-Weesp. De gemeente Diemen werkt samen met de gemeenten Amsterdam en Gooise Meren en de Vervoerregio Amsterdam. Op onverlichte delen van de fietsroute tussen IJburg en Weesp plaatsen we verlichting. Zo maken we de fietsroute, die veel gebruikt wordt door scholieren en forenzen, veiliger. 

Speciale verlichting

Het fietspad langs het Amsterdam-Rijnkanaal ligt in een gebied waar veel vogels en nachtdieren leven. Daarom komt hier speciale verlichting die nachtdieren minder verstoort. Ook gebruiken we een dynamische dimmer. Deze dimmer zorgt ervoor dat er meer licht is als er fietsers langsrijden en minder licht als het rustig is.

Vragen

Heeft u vragen over het werk? Dan kunt u bellen met (020) 31 44 888 of een mail sturen naar info@diemen.nl met als onderwerp ‘Verlichting kanaaldijk’.