Extra huishoudelijke hulp voor inwoners met WMO indicatie en mantelzorgers

Extra Huishoudelijke Hulp voor inwoners met Wmo-indicatie en mantelzorgers

Vanaf 1 januari 2021 kunnen inwoners van Diemen die via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) huishoudelijke hulp krijgen zelf extra huishoudelijke hulp inkopen. Ook mantelzorgers die staan ingeschreven bij Markant (centrum voor Mantelzorg) kunnen hier gebruik van maken. Dit is geregeld in de gemeentelijke regeling Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) Diensten Thuis.

Aanbieders HHT Diensten Thuis

De HHT Diensten Thuis wordt geleverd door de zorgaanbieder die ook de Hulp bij het huishouden op grond van de Wmo levert. Mantelzorgers kunnen kiezen uit de vijf door de gemeente Diemen gecontracteerde aanbieders: Alfa & Zorg, Axxicom, Cordaan Thuisdiensten, Tzorg en ZonZorg.

Bijdrage HHT Diensten Thuis

De bijdrage in de kosten van de HHT Diensten Thuis bedraagt € 7,50 per uur.

Geïnteresseerd?

Als u een indicatie heeft voor Hulp bij het huishouden op grond van de Wmo, dan kunt u contact opnemen met de aanbieder die ook de Hulp bij het huishouden bij u levert. Mantelzorgers kunnen contact opnemen met Markant (tel. (020) 88 68 800 of info@markant.org o.v.v. HHT Diemen.

U kunt ook contact opnemen met team Wmo, bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur, (020)  31 44 700 of tijdens het inloopspreekuur in de Brede HOED, D.J. Den Hartoglaan 8, Diemen, of wmo@diemen.nl.

Meer informatie over de HHT Diensten Thuis