Steunpakketten Tozo en TONK verlengd

Ondanks de versoepelde coronamaatregelen is nog niet iedereen uit de financiële problemen. Daarom wordt een groot deel van het steun- en herstelpakket verlengd tot en met 30 september 2021.

Twee van die steunmaatregelen, Tozo en TONK, kunnen bij de gemeente worden aangevraagd. De Tozo is een uitkering voor ondernemers. TONK is een tegemoetkoming voor huishoudens die door de coronamaatregelen te weinig inkomen hebben om hun woonkosten te betalen.

Tozo 5

De Tozo is er voor zelfstandige ondernemers die vanwege de coronamaatregelen een inkomen onder het sociaal minimum hebben. Deze regeling wordt nogmaals verlengd. Tozo 5 kan vanaf 1 juli worden aangevraagd voor de maanden juli, augustus en september. De voorwaarden voor de Tozo blijven ongewijzigd.

Ga hier naar de pagina over Tozo 5.

TONK

De TONK regeling helpt huishoudens die door de coronamaatregelen onvoldoende inkomen of geldmiddelen hebben om hun huur of hypotheekrente te betalen. Ook deze regeling is met drie maanden verlengd tot en met 30 september. Indien u al eerder TONK heeft ontvangen kunt u vanaf 1 juli verlenging aanvragen. Ook als u niet eerder TONK heeft aangevraagd kunt u alsnog een aanvraag indienen. De voorwaarden van de TONK blijven hetzelfde, alleen wordt nu gekeken naar uw inkomen en geldmiddelen over de maand juni 2021.

Ga hier naar de pagina over TONK.