Verkoeling zoeken bij het water? Geniet ervan, maar pas wel op

Er zijn in Diemen veel plekjes waar je lekker aan het water kunt zitten. Bij hoge temperaturen zoeken mensen steeds vaker verkoeling en ontspanning bij en ook in het water, zoals de Weespertrekvaart en De Diem. Op warme dagen is een frisse duik wel heel aanlokkelijk. Maar pas wel op. In Diemen zijn geen officiële zwemplekken. Op sommige plekken zijn er trappetjes langs de waterkant. Dat betekent niet dat dit een zwemplek is! De trappetjes zijn om uit het water te komen als iemand er in is gevallen.

Zwemmen in open water is altijd op eigen risico. Zwemmen in het open water kan gevaarlijk zijn en is op sommige plekken verboden. Hier kunt u lezen waar u op moet letten.

Officiële zwemplekken in de omgeving van Diemen

In de omgeving van Diemen zijn verschillende officiële zwemplekken. Actuele informatie over alle bekende zwemwaterplassen in Noord-Holland is op te vragen via de zwemwatertelefoon: 088 102 1300 (gratis). Of kijk op zwemwater.nl of download de gratis app "Zwemwater" voor informatie over de waterkwaliteit op de officiële zwemplekken. 

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website van de GGD of op de website van Waternet.