Brede School Diemen klaar voor ontdekkingsreis 700 leerlingen

Op 9 juni 2023 is de Brede School officieel opgeleverd aan de gemeente Diemen. Daarna droeg gemeente Diemen het gebouw over aan stichting Florente en Kind & Co. Daardoor kan OBS het Atelier de leerlingen vanaf het nieuwe schooljaar verwelkomen. In september wordt de school feestelijk geopend samen met de leerlingen en medewerkers.

Het resultaat is een moderne school. Dit past perfect bij de duurzaamheidsvisie van de gemeente Diemen. Ook past het goed bij de huisvestingsvisie van Florente basisscholen en KMN Kind & Co. De kinderen kunnen in hun nieuwe basisschool op ontdekkingsreis waarbij ze duurzaam leren & leren over duurzaamheid. 

Wethouder Onderwijs Jeroen Klaasse is blij met deze mijlpaal: “Ik ben blij dat Holland Park binnenkort wordt uitgebreid met zo’n belangrijke dienst als een school. Mooi dat we vandaag het gebouw kunnen overdragen aan Florente. Ik wens ze veel succes met de inrichting ervan en kijk uit naar september." 

Een gezonde, duurzame en groene school

Architect Mecanoo licht toe: De brede school biedt plek voor 700 leerlingen. Het is een ruimtelijk en licht gebouw waarin de leerlingen van alle leeftijden zich geborgen zullen voelen. Het hart van het schoolgebouw is verbonden door een centrale hal en verdiepingen die leiden naar het kinderkook café, het kinderdagverblijf, de aula, de gymzaal, de teamkamer en andere voorzieningen. De route door het schoolgebouw stimuleert gezond en duurzaam gedrag van leerlingen en leerkrachten. Er is veel groen, veel licht en een goede combinatie van openheid en geborgen ruimtes, waar leerlingen makkelijk met elkaar in contact kunnen komen. Ook in de buitenruimtes: zo zijn er diverse groene dakterrassen en zijn er veel planten op het schoolplein.

Bovendien mag De Brede School zich een ‘Frisse School’ noemen, vanwege de extra aandacht voor een laag energieverbruik en een gezond binnenmilieu. Energie, lucht, temperatuur, licht en geluid hebben vanaf de ontwerpfase een belangrijke rol ingenomen. Het resultaat is een prettig en gezond schoolgebouw dat lang mee zal gaan. ”Het is onze verantwoordelijkheid om samen de lat zo hoog mogelijk te leggen. We hebben met elkaar hard gewerkt om tot dit resultaat te komen. De Brede School met schooltuin is een fijne plek geworden, die straks ook in verbinding staat met de groene buurt. Wij kijken uit naar het moment dat de kinderen gebruikmaken van hun nieuwe school”, aldus Rutger Veldhoen, Adjunct-directeur Dura Vermeer Bouw Midden West.

Gebiedsontwikkeling Park Valley 

De Brede School maakt onderdeel uit van een toekomstige nieuwe groene woonbuurt met ruim 700 woningen in vier woonblokken binnen de wijk Holland Park West. Het plan, genaamd Park Valley, is een samenwerking tussen Dura Vermeer en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. Mecanoo is de architect van de bebouwing; het ontwerp van de openbare ruimte is gemaakt door BOOM Landscape. De verwachte oplevering van fase 1, bestaande uit 106 appartementen, is eind 2023.