Burgemeester zoekt met spoed een kinderburgemeester

De gemeente Diemen vindt het belangrijk om goed te luisteren naar de mening van kinderen en jongeren. Daarom worden ze actief betrokken bij gemeentelijke plannen en de lokale democratie. Dat gebeurt onder andere door een Kinderraad en door een kinderburgemeester. Nu is Eva Noltes kinderburgemeester, maar zij neemt afscheid.
Daarom zoekt de gemeente nu weer een nieuwe kinderburgemeester.

De kinderburgemeester

De kinderburgemeester vertegenwoordigt alle kinderen in Diemen. Hij of zij is voorzitter van de Kinderraad en helpt zo mee plannen te bedenken om Diemen leuker te maken voor kinderen. Hij of zij ondersteunt burgemeester Boog, legt bezoekjes af aan organisaties in Diemen, bijvoorbeeld bij de brandweer en politie, en verricht openingen bij evenementen. 

Meld je aan

Wie het leuk vindt om de kinderen in Diemen te vertegenwoordigen en iets voor hen te betekenen en om de burgemeester te ondersteunen, kan zich kandidaat stellen. Woon je in Diemen en zit je volgend schooljaar in groep 7 of 8? Stuur dan zo snel mogelijk een e-mail en vraag een sollicitatieformulier aan. Op dat formulier kun je dan aangeven waarom jij vindt dat je een goede kinderburgemeester van Diemen zou zijn. Uiteindelijk zal de Kinderraad besluiten wie de nieuwe kinderburgemeester wordt. Stuur je mail vóór 24 juni 2021 naar het bestuurssecretariaat van de gemeente Diemen via bestuurssecretariaat@diemen.nl.