Containertuintjes

containertuintje HP planten 20210624 HolzhausVandaag zijn aan de Gerrit Rietveldsingel in Holland Park de eerste containertuintjes van Diemen ingeplant. Buurtbewoonster Anne Pennings heeft beloofd de containertuintjes te onderhouden en plantte samen met wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg de plantjes in. Zij kreeg meteen een handige gieter om de plantjes water te geven.

De containertuintjes zijn geplaatst op een plek waar vaak afval naast de afvalcontainers wordt geplaatst. Een doorn in het oog voor de buurtbewoners. Het is een proef om te zien of deze fleurige tuintjes helpen, zodat mensen hun afval niet naast de containers zetten. In andere gemeenten is gebleken dat dit goed werkt. Tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat de straat weer een stukje groener is.

In de toekomst komen er mogelijk op meer plekken in Diemen dergelijke containertuintjes. Het zal dan gaan om plekken waar veel afval naast de containers wordt gezet, waar de omgeving wel wat extra groen kan gebruiken en waar bewoners zich bereid hebben verklaard de tuintjes te onderhouden.