Kent u iemand in onze gemeente die een lintje verdient?

Iedereen in Nederland kan een lintje verdienen. Hoe? Door iets bijzonders te doen voor de samenleving, bijvoorbeeld als vrijwilliger. Vrijwilligers die zich vijftien jaar of langer inzetten, bijvoorbeeld op het gebied van sport, kunst, cultuur, de kerk, pleegzorg, kunnen een lintje verdienen. Het kan ook zijn dat iemand een betaalde baan heeft, maar die baan op een hele bijzondere manier invult.

Kent u iemand die woont in de gemeente Diemen die u wilt voordragen voor een Koninklijke onderscheiding? Houd er dan rekening mee dat u op tijd in actie moet komen. 

Lintjes-regen Koningsdag 2024 

Is het de bedoeling dat de onderscheiding tijdens de zogenaamde “lintjes-regen” voor Koningsdag in 2024 wordt uitgereikt, dan dient u het voorstel vóór 1 augustus dit jaar bij de burgemeester in.

Meer informatie

Op www.lintjes.nl kunt u informatie vinden en ook het aanvraagformulier. Voor meer informatie en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat, telefoon (020) 31 44 606 of stuur een e-mail naar bestuurssecretariaat@diemen.nl.