Nieuwe vervoerder voor het Wmo-vervoer

De gemeente Diemen heeft een nieuw contract afgesloten voor het Wmo-vervoer. Vanaf 1 augustus 2021 organiseert RMC (Rotterdamse Mobiliteits Centrale) het Wmo-vervoer. Tot die tijd wordt dit verzorgd door Munckhof. RMC zet in Diemen voor 90% elektrische auto’s en busjes in. Huidige pashouders krijgen binnenkort via een persoonlijke brief informatie over de wijzigingen.

Voor wie

U kunt op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) mogelijk gebruik maken van het Wmo-vervoer als u:

  • 75 jaar of ouder bent
  • of een beperking en een medische indicatie heeft en niet meer zelfstandig (eventueel met hulpmiddel) gebruik kunt maken van (openbaar) vervoer

Het Wmo-vervoer brengt u van deur tot deur binnen een gebied van 25 km rondom uw woonadres. Het is mogelijk een loophulpmiddel, rolstoel of scootmobiel mee te nemen in het Wmo-vervoer.

Aanvragen

Om gebruik te kunnen maken van Wmo-vervoer heeft u naast een indicatie voor het Wmo-vervoer ook een vervoerspas met pasfoto nodig. Of u in aanmerking komt voor het Wmo-vervoer kunt u navragen bij het team Wmo.
Maakt u al gebruik van het Wmo-vervoer? U kunt nog steeds gebruikmaken van de Wmo-vervoerspas die u al heeft. 

Vragen?

Neemt u dan gerust contact op met het team Wmo van de gemeente, bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur, telefoon (020) 31 44 700.