Oplossing voor kapotte verlichting Diemen Noord

De gemeente Diemen begint op vrijdag 2 juni met het vervangen van de lampen in de straten Botterweg, Fregat, Klipperweg, Distelvlinderweg, Hermelijnvlinder en Heivlinderweg in Diemen Noord. Al een tijd is de verlichting in deze straten een probleem omdat de oude lampen kapot gaan en niet meer leverbaar zijn. Gelukkig is er nu een oplossing gevonden in de vorm van een LED lamp die past in de oude lantaarnpalen.

Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg: “Het aantal kapotte lampen leek te overzien, maar er kwamen steeds meer klachten over uitval van verlichting in Diemen Noord. We zijn blij dat we nu toch een geschikte oplossing hebben gevonden. We willen voorkomen dat er nog meer lampen uitvallen en hierdoor een onveilige situatie zou kunnen ontstaan. Daarom gaan we nu alle oude lampen vervangen.”

De lampen in deze straten zijn oud en daarom opgebrand. Dit type lamp wordt niet meer gemaakt en is daarom niet meer verkrijgbaar. Een ander type lamp was tot nu toe niet gevonden, maar blijkt er nu toch te zijn. Volgens planning worden de buurten Scheepskwartier en Vlindertuin vanaf het najaar 2023 opgeknapt. Tijdens de herinrichting gaat de hele buitenruimte op de schop. Daarbij worden alle lantaarnpalen vervangen. Dit gebeurt per straat en in delen.