Spooronderdoorgang geopend met zomers festival

Na 3 jaar bouwen is de spooronderdoorgang klaar. De opening van de onderdoorgang moet natuurlijk gevierd worden. Daarom was heel Diemen was uitgenodigd om de oplevering van de spooronderdoorgang tussen Diemen Noord en Diemen Centrum te vieren. Een deel van het gebied rond het station werd op 10 juni omgetoverd tot festivalterrein. “Prachtig dat zoveel mensen dit speciale moment met ons mee wilden vieren”, zegt regiodirecteur Harro Homan van ProRail. “Dat geeft aan hoe belangrijk dit project voor Diemen was.”

Feest voor jong en oud

Voor jong en oud was er wat te beleven tijdens dit zonnige festival: van goochelacts tot schminkkramen en van een plaatselijke DJ tot een optreden van rapper Yes-R, ook inwoner van Diemen. “Geweldig om zoveel inwoners bij elkaar te zien. Met de spooronderdoorgang is Diemen verlost van een gevaarlijke situatie: de voormalige overgang in de Ouddiemerlaan,” aldus wethouder Hans Prins van de gemeente Diemen. “Je kunt het je nauwelijks meer voorstellen, maar tot voor kort stond je soms tijden te wachten voor een gesloten overweg. Nu kan iedereen veilig onder het spoor door.”

Mooi nieuw stationsgebied

“Met het verdwijnen van de overgang is ook het stationsgebied er sterk op vooruitgegaan”, aldus Niels Herber van NS. “Onze reizigers kregen een mooi nieuw perron en een groene stationsomgeving, voorzien van bankjes. Ze kunnen dichterbij hun fiets parkeren en er komt een aantrekkelijke nieuwe P+R. Zo draagt dit gebied bij aan een prettige treinreis voor iedereen.”

Om 16.00 uur zorgde Yes-R voor een fantastische stemming met een speciaal optreden, waarbij ook onze burgermeester een stukje mee-rapte.