Themaweek Seksueel geweld raakt ons allemaal

Van 21 t/m 25 juni wordt de themaweek ‘Seksueel geweld raakt ons allemaal’ georganiseerd. De activiteiten in deze week staan ook open voor inwoners uit Diemen.

Seksueel geweld vindt overal plaats. Thuis, op school, online en op straat. Het is een maatschappelijk probleem met grote impact. Of het nu gaat om straatintimidatie (nafluiten) of seksueel geweld (online, offline of fysiek) zoals ‘shaming’ en verkrachting.

Themaweek

Om hier aandacht voor te vragen, wordt de themaweek georganiseerd. Er staan diverse (online en fysieke) activiteiten op de planning voor zowel inwoners als zorgprofessionals. Denk hierbij aan een panelgesprek, filmvoorstellingen, stadswandelingen en diverse webinars. 

Het programma inzien en uzelf aanmelden kan via de volgende pagina

De themaweek is een gezamenlijk initiatief van het Centrum Seksueel Geweld, Actiecentrum Zorg en Veiligheid, GGD Amsterdam, gemeente Amsterdam en de Amstelland gemeenten (waaronder de gemeente Diemen).

Wat kan je doen als getuige of slachtoffer?

Iedereen kan slachtoffer worden of getuige zijn van seksueel geweld in je omgeving. Als je kortgeleden een ongewenste seksuele ervaring hebt meegemaakt, is professionele hulp zoeken misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch adviseren we je om zo snel mogelijk te bellen met het Centrum Seksueel Geweld 0800- 0188.  Artsen, verpleegkundigen, politie en hulpverleners werken samen om jou de zorg te geven die je nodig hebt. Wij zijn er voor je. 
Via de volgende pagina lees je meer over wat je kunt doen en wat je kunt verwachten na het meemaken van seksueel geweld.