Iemand voordragen voor een lintje?

Kent u iemand in onze gemeente die een Koninklijke onderscheiding verdient? Iedereen in Nederland kan daarvoor in aanmerking komen en een lintje verdienen. Door iets bijzonders te doen voor de samenleving, bijvoorbeeld als vrijwilliger. Inwoners die zich vijftien jaar of langer belangeloos inzetten, bijvoorbeeld op het gebied van sport, kunst, cultuur, de kerk, pleegzorg, kunnen een lintje krijgen. Het kan ook zijn dat iemand een betaalde baan heeft, maar die baan op een hele bijzondere manier invult.

Kent u iemand die woont in de gemeente Diemen die u wilt voordragen voor een Koninklijke onderscheiding? Houd er dan rekening mee dat u op tijd in actie moet komen. Dan kan zo’n voordracht goed getoetst worden.

Lintjesregen Koningsdag

Is het de bedoeling dat de onderscheiding tijdens de zogenaamde ‘lintjesregen’ op de dag voor Koningsdag wordt uitgereikt, dan moet u het voorstel vóór 15 juli dit jaar bij de burgemeester indienen.

Meer informatie

Op www.lintjes.nl  kunt u informatie vinden en ook het aanvraagformulier. Voor meer informatie en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat van de gemeente Diemen, telefoon (020) 31 44 606 of stuur een e-mail naar bestuurssecretariaat@diemen.nl.