Uitstootvrije zone voor bedrijfs- en vrachtauto’s en strengere milieuzone in Amsterdam

Vanaf 1 januari 2025 geldt in de gemeente Amsterdam een uitstootvrije zone voor bedrijfs- en vrachtauto’s in het centrum (binnen de S100). Ook wordt de milieuzone binnen de Ring A10 aangescherpt: de meest vervuilende dieselauto’s mogen daar dan niet meer komen. 

Deze maatregelen raken zeker ook ondernemers in Diemen die vaak met hun bedrijfsauto in Amsterdam rijden. Ook voor personen met een dieselauto kan het besluit van de buurgemeente gevolgen hebben. Daarom is het goed nu al te kijken wat de Amsterdamse maatregelen inhouden.
Bij vragen over de uitstootvrije zone kunnen ondernemers de kentekencheck doen op www.amsterdam.nl/uitstootvrijvervoer of e-mailen naar uitstootvrijwagenpark@amsterdam.nl

Auto-eigenaren met vragen over de aangescherpte milieuzone kunnen meer informatie vinden op www.amsterdam.nl/milieuzone of e-mailen naar milieuzone@amsterdam.nl

Met de maatregelen wil het gemeentebestuur van Amsterdam een stap zetten naar schonere lucht in de stad. De komende jaren gelden er nog verschillende overgangsregelingen en ontheffingen. Dat moet ervoor zorgen dat ondernemers die niet direct kunnen overstappen de tijd hebben om, eventueel met hulp van een subsidie van het Rijk, naar schoner vervoer over te gaan.