Denk mee over wandellandschap Oosterringdijk

Het schetsontwerp voor de herinrichting van het wandellandschap Oosterringdijk en omgeving is door het college van B en W vastgesteld. Dat is gemaakt met input uit een enquête onder omwonenden en bezoekers van de Oosterringdijk. Het gebied moet een landschapspark worden waar het prettig vertoeven is voor jong en oud, voor wandelaars, sporters en hondenbezitters. Er is veel aandacht voor groen, water, flora en fauna.

In een video neemt ontwerpster Suzanne Brugmans de kijker mee door het schetsontwerp en de keuzes die gemaakt zijn. De video en een reactieformulier zijn te vinden via de volgende pagina.. Er wordt ook een online vragenuur georganiseerd over het schetsontwerp. Aanmelden kan via het reactieformulier. Tot en met zondag 21 maart kan iedereen het schetsontwerp online inzien en erop reageren.

Landschapspark

De Oosterringdijk wordt, na de opknapbeurt in 2019, heringericht om het wandellandschap te verbeteren. Dat wordt gecombineerd met de opknapbeurt van de openbare ruimte rond de flats aan de naastgelegen Tobias Asserlaan en Martin Luther Kinglaan.

Planning

De reacties op het schetsontwerp worden zoveel mogelijk verwerkt in een voorlopig ontwerp. Ook daarop kunnen alle omwonenden en bezoekers dan weer hun reacties geven. Daarna wordt het definitief ontwerp opgesteld en kan de uitvoering beginnen, naar verwachting begin 2022.