Diemen daagt Zaanstad uit in het NK Tegelwippen

Dinsdag 30 maart gaat het jaarlijkse NK Tegelwippen van start. Diemen gaat de strijd aan met gemeente Zaanstad in misschien wel de spannendste derby van het NK: wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen? Tussen 30 maart en 30 september 2021 kan iedereen in Diemen zijn of haar gewipte tegels aanmelden via nk-tegelwippen.nl. Deze worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van Diemen.

Met een gezonde portie rivaliteit gaan we de competitie aan. Maar er is ook een belangrijker, gemeenschappelijk doel. Wanneer in heel Nederland tegels plaatsmaken voor gras, bloemperken en geveltuinen, maken we samen onze steden en dorpen meer klimaatadaptief en biodivers. Overal worden tegels vervangen voor groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is omgeven worden door groen prettig en goed voor het humeur.

Het NK Tegelwippen begint tegelijk met de Week van de Groene Tuin van de Stichting Steenbreek.

Wint Diemen dit jaar de Gouden Tegel?

De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel. Ook actieve bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op een prijs: elke maand wordt door een vakjury de TegelWipper van de Maand uitgekozen. Al deze Tegelwippers zijn genomineerd voor de grote publieksprijs die begin oktober wordt uitgereikt.