Diemen speelt weer mee in het NK tegelwippen

Net als in 2021 gaat Diemen dit jaar de strijd aan met Zaanstad in het NK Tegelwippen. De landelijke actie loopt nu, tot en met 31 oktober. Ook dit jaar gaan we ervoor om in Diemen zoveel mogelijk tegels te wippen. Het kampioenschap draait niet alleen om rivaliteit, maar heeft nog een belangrijker, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen wordt Nederland meer klimaatadaptief en komen er meer verschillende soorten planten en dieren.

Iedere tegel die verruild wordt voor groen telt mee. Dus gaat u aan de slag om de tuin groener te maken of wilt u een geveltuin aanleggen? Meld dan de gewipte tegels aan via nk-tegelwippen.nl. Deze worden opgeteld bij de Tegelstand van Diemen.

Tegels laten ophalen

Om het nog wat makkelijker te maken, zullen we dit jaar een aantal keer de mogelijkheid geven om de gewipte tegels uit uw tuin op te laten halen. Hoe u zich daarvoor kunt aanmelden, laten we ruim op tijd weten.

9430 tegels in 2021

Het NK Tegelwippen wordt voor de derde keer gehouden. In 2021 werden in Diemen maar liefst 9430 gewipte tegels aangemeld voor het kampioenschap. Tijdens de eerdere edities van het NK Tegelwippen zijn in heel Nederland ruim 1,6 miljoen tegels gewipt in voor- en achtertuinen, op stoepen, schoolpleinen en openbare pleinen. Zo werd meer dan 14,5 hectare vergroend.