Lancering HackShield in Diemen

Op woensdagochtend 30 maart heeft burgemeester Erik Boog samen met kinderburgemeester Eva Noltes en groep 7 van de Sint-Petrusschool HackShield Diemen officieel gelanceerd. In een interactieve quiz konden de leerlingen van groep 7 laten zien wat zij al weten over online veiligheid en cybercriminelen. Ook vond de première plaats van de video waarin kinderen in Diemen worden opgeroepen HackShield te spelen. 

Online game over cybercriminaliteit 

HackShield is een gratis online game die kinderen tussen de acht en twaalf jaar spelenderwijs leert over het internet en de gevaren die zich daar kunnen afspelen. Via HackShield leren kinderen bijvoorbeeld hoe het internet werkt en wat cookies zijn, maar ook over cyberpesten en het belang van een goed wachtwoord. Met HackShield leren kinderen ook nepnieuws en desinformatie te herkennen. Wat zij zelf in de game leren over cybercriminaliteit kunnen kinderen weer aan hun familie en vrienden leren.  Zo worden ze steeds bewuster van het belang van veilig internetten.  

De lancering van Hackshield in Diemen vindt plaats in de week van het geld. Deze week heeft als doel kinderen en jongeren voor te bereiden op financiële zelfredzaamheid in de toekomst. Veel geld- en bankzaken vinden online plaats. Het is dan ook niet voor niets dat cybercriminelen hier kansen zien. De gemeente Diemen vindt het belangrijk om kinderen bewust te maken van de gevaren van het internet. Daarom heeft zij zich aangesloten bij HackShield. 

Huldiging

Kinderen kunnen gratis HackShield spelen. Ze moeten zich alleen aanmelden. Dat kan via de website van HackShield. De beste Cyber Agents van de gemeente Diemen staat bovendien iets bijzonders te wachten: zij worden over een tijdje officieel gehuldigd door de burgemeester en de kinderburgemeester.