Subsidie voor groene tuin en regenton

Als u nu aan de slag gaat in uw tuin of balkon, kunt u wellicht een subsidie aanvragen. Het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft namelijk een subsidie beschikbaar gesteld voor bewoners die hun tuin vergroenen of een regenton aanschaffen. Met de regeling ‘Geef groen en water de ruimte‘ worden inwoners geholpen om zelf aan de slag te gaan. U kunt namelijk zelf veel doen om goed voorbereid te zijn op het veranderende klimaat. 

Tegels vervangen voor groen

Bent u van plan om uw tuin te vergroenen? Dan kunt u subsidie aanvragen van het Waterschap. Een groene tuin is koeler bij hitte en vangt regenwater beter op. En dat helpt om uw tuin klaar te maken voor de gevolgen van het veranderende klimaat. Gaat u ook aan de slag om uw tuin groener te maken? Vergeet dan niet om dat door te geven op nk-tegelwippen.nl. Dan worden de tegels opgeteld bij de tegelstand.

Neem een regenton

Met een regenton bent u goed voorbereid in droge tijden en in extreem natte tijden. Door de regenpijp op een regenton aan te sluiten en niet op de riolering, wordt de riolering ontzien. En met het opgevangen water kunt u weer de tuin besproeien. Regenwater bevat geen kalk, dus u doet de bloemen en planten er een groot plezier mee. Ook kunt u met dit kalkloze water uw ramen of de auto wassen, mooi streepvrij. Een ander groot voordeel: het water is gratis. Het waterschap Amstel Gooi en Vecht geeft € 30,- subsidie per regenton.

Vraag nu subsidie aan

Via de volgende link   vindt u het aanvraagformulier. Ook kunt u daar de voorwaarden van de subsidies vinden.