Veiligheidsdag op zondag 22 mei

Dit jaar vindt er in Diemen weer een Veiligheidsdag plaats. Op zondag 22 mei zullen de hulp- en veiligheidsdiensten hun activiteiten laten zien aan de inwoners van Diemen. De dag wordt gehouden op de D.J den Hartoglaan, bij de brandweerkazerne, het gemeentehuis en het politiebureau. De start is om 11.00 en om 16.00 uur eindigt het programma. 

De brandweer en politie vertellen over hun werk en geven demonstraties. Ze tonen de gevaren van kleine spuitbussen en gasflessen, geven een demonstratie met verschillende blusmiddelen en er is een gezamenlijke demo van politie en brandweer. De demo gaat waarschijnlijk over hoe opgetreden wordt bij een ongeval met beknelling, met het openknippen van een voertuig. Uiteraard zullen er ook de nodige brandweer- en politievoertuigen te zien zijn.

Er zal een Ondermijningsbus aanwezig zijn om voorlichting te geven over het herkennen en voorkomen van zaken die niet pluis zijn. De Ambulancedienst Amsterdam-Amstelland geeft uitleg over het reanimeren met een AED. Daarnaast geven medewerkers van de Dierenambulance Amsterdam adviezen en uitleg. Onder de noemer Geef elkaar de Ruimte is er een parcours om bewustwording over verkeersgedrag te bevorderen.