Waterleiding breuk in Diemen Zuid

Vanmorgen vroeg, vrijdag 26 november, is in Diemen Zuid in de omgeving van het sportcentrum Duran, de wijk Schelpenhoek en winkelcentrum Kruidenhof een hoofdwaterleiding gesprongen. Het lek leidde tot wateroverlast. 

Waternet

Waternet heeft inmiddels het lek onder controle en is bezig met de reparatie. Dat kan nog enkele uren duren. Het meeste water is ook al weggestroomd. Wel is het mogelijk er op sommige plekken in de buurt tijdelijk geen drinkwater is. Meer informatie is te vinden via de storingspagina van Waternet . Bewoners die schade hebben aan hun woning, tuin of inboedel kunnen dat melden. Bewoners worden hierover door Waternet per brief geinformeerd. Heeft u hier vragen over dan kunt u contact opnemen met de Klantenservice van Waternet via 0900-9394.

Basisschool de Ark heeft voor vandaag de lessen afgezegd in verband met de veiligheid op het schoolplein. Het winkelcentrum Kruidenhof en Sportcentrum Duran zijn open. In verband met het risico op zandverschuivingen onder het wegdek kunnen enkele voet- en fietspaden in de omgeving tijdelijk niet toegankelijk zijn. Dit wordt met afzettingen zichtbaar. Het openbaar vervoer ondervindt geen hinder.
Medewerkers van gemeente Diemen zullen vandaag aanwezig in het gebied om zand en modder op te ruimen en ontstane schade aan het wegdek en groenvoorziening te herstellen. 

Meer informatie:

•    Vragen over het lek en de reparatie van de drinkwaterleiding kunt u stellen aan Waternet via 0900 9394.
•    Vragen over de bestrating kunt u stellen aan gemeente Diemen via info@diemen.nl of via 020 31 44 88.  
Bij eventuele nieuwe ontwikkelingen houden we u via een update op deze website op de hoogte.