Week van de Pleegzorg

Ruimte in je huis en hart? Word pleegouder!

Van 2 tot en met 9 november is de Week van de Pleegzorg. Ook in Diemen stellen mensen hun huis open zodat kinderen terecht kunnen in een fijn en veilig pleeggezin. Daar zijn we blij mee! Voor veel kinderen is een veilig en stabiel thuis niet vanzelfsprekend. Op dit moment wachten er ruim 100 kinderen van 0-21 jaar oud op een plekje in onze regio. Om toch zo thuis mogelijk op te kunnen groeien, hebben deze kinderen uw hulp nodig. Daarom steunt de gemeente Diemen samen met de gemeenten in de regio de landelijke campagne om meer pleegouders te vinden.

Er zijn meer pleegouders nodig. In deeltijd, kortdurend of voor langere tijd. Op de website Openjewereld.nu  vindt u hierover informatie. In onze regio zijn twee pleegzorgorganisaties actief: Levvel  en Timon.

Themabijeenkomst

In de Week van de Pleegzorg op woensdag 9 november organiseren Levvel en Timon een speciale themabijeenkomst over het onderwerp Trauma en Veerkracht met een interactieve lezing van kindertraumaspecialist Marthe Schneijderberg. Tijdens deze bijeenkomst wordt er ook een korte uitleg over pleegzorg gegeven en zijn beide organisaties aanwezig om u te woord te staan. Een laagdrempelige manier om meer over pleegzorg en de kinderen in pleegzorg te weten te komen.

De bijeenkomst is in het Geert Groote College aan Fred. Roeskestraat 84 in Amsterdam (gratis parkeren aan Fred. Roeskestraat 73 – Levvel. Van 20.00  tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur). 

U moet zich wel even aanmelden door een mail te sturen met als onderwerp ‘infobijeenkomst 9 november’ naar pleegzorgamsterdam@timon.nl of weekvandepleegzorg@levvel.nl